nieuws

Park Bloeyendaal komt er alsnog

bouwbreed Premium

Niet het Maarssens Bouwbedrijf, maar Bouwmaatschappij Verwelius uit Huizen is onlangs begonnen met het realiseren van Park Bloeyendael, de prestigieuze woonwijk op de grens van Utrecht en De Bilt.

Park Bloeyendael bestaat uit honderd woningen met een vraagprijs vanaf 820.000 euro en heeft het karakter van een semi-openbaar terrein. Het wordt omgeven door water en er komt een portiersloge. Circa 40 procent is verkocht, de oplevering is eind 2013, een jaar later dan gepland.

Aanvankelijk zou het Maarssens Bouwbedrijf (MBB) de 66 villa’s en 34 appartementen bouwen, maar ontwikkelaar Ridderoord BV en het MBB zijn uit elkaar zijn vanwege problemen rond het Woningborg-certificaat, zegt Frits Hessing van Ridderoord. Dit certificaat biedt de koper twee zekerheden, mocht een bouwbedrijf failliet gaan: afbouwwaarborg en herstelwaarborg.

Hessing bevestigt dat er ‘bepaalde procedures’ lopen, maar wil er niet uitgebreid op ingaan. “Ik wil vooruit kijken. Park Bloeyendael is een ambitieus project van zeer hoge kwaliteit dat absoluut gaat slagen. En Verwelius is een zeer betrouwbare partner en gecertificeerd door Stichting Woningborg. Daarmee is volledige afbouw in 2013 honderd procent gegarandeerd. Voor ons een geruststellende gedachte.”

Directeur S. Bon van MBB is evenmin bereid tot een reactie: “Er was een overeenkomst en die is beëindigd. Soms gebeuren die dingen. Meer wil ik er niet over zeggen, omdat we hebben afgesproken dat we er geen mededelingen over doen.”

Architect van Park Bloeyendael is E.J. Hoogenberk van Harmonische Architectuur. De bouwtekeningen zijn klaar, alle vergunningen zijn binnen. Onlangs is een begin gemaakt met saneringswerkzaamheden en de sloop van de huidige gebouwen op het terrein.

De luxe woonwijk verrijst waar Autobedrijf Hessing tot 2005 was gehuisvest. Hessing verhuisde naar The Cockpit, de geluidswal langs de A2. Frits Hessing is volgens eigen zeggen al sinds het begin van de jaren negentig bezig met de herinrichting van het 8 hectare grote terrein, dat grenst aan een natuurgebied.

“Ik heb altijd één ding voor ogen gehad: het gebied op een fantastische manier herontwikkelen. En dat gaat nu eindelijk gebeuren. Ook ben ik blij dat we het integraal gaan bouwen. Na de oplevering van de woningen en de infrastructuur zal geen bewoner te maken krijgen met bouwoverlast.”

Reageer op dit artikel