nieuws

Oud-bestuurder misleidde toezichthouder

bouwbreed

Oud-bestuurder van corporatie Peter Span heeft toezichthouder Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) misleidt bij het indienen van projectprognoses. Dat zegt Jan van der Moolen, directeur van het CFV. “Na het indienen van de prognoses, bleek de oud-bestuurder nog een hele stapel projecten te hebben die bij ons onbekend waren. Daar waren we op het zachtst gezegd […]

Oud-bestuurder van corporatie Peter Span heeft toezichthouder Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) misleidt bij het indienen van projectprognoses.

Dat zegt Jan van der Moolen, directeur van het CFV. “Na het indienen van de prognoses, bleek de oud-bestuurder nog een hele stapel projecten te hebben die bij ons onbekend waren. Daar waren we op het zachtst gezegd door verrast”, aldus Van der Moolen.

In opdracht van het nieuwe bestuur en raad van commissarissen van WSG voert PWC op dit moment een forensisch onderzoek uit naar handelingen van Span. De in maart van dit jaar aan de kant gezette bestuurder had in ieder geval bij één grondaankoop de raad van commissarissen niet ingelicht. Ook andere “verrassingen” worden volgens interim-bestuurder Peter Ruigrok onder de loep genomen.

Zowel Van der Moolen en Ruigrok zegt niet op de hoogte te zijn van een justitieel onderzoek van de Vrom-inspectie. De inspectie zelf wil ook niets bevestigen. Wel bekend is dat er vorig jaar twintig mogelijke onoorbare zaken plaatsvonden bij corporaties. WSG heeft twee bouwprojecten die ondanks de geldproblemen doorlopen: het Fort in Waalwijk en Le Grand Arc in Rijen. Van het CFV mag de corporatie geen nieuwe verplichtingen meer aangaan. WSG leed vorig jaar een verlies van 63 miljoen en werkt aan een herstelplan.

Reageer op dit artikel