nieuws

Nieuwe opties voor Dash 8 sloopgraafmachines van Komatsu

bouwbreed Premium

Nieuwe opties voor Dash 8 sloopgraafmachines van Komatsu

Alle Dash 8 sloopgraafmachines van Komatsu, van de PC240 tot de PC800, kregen drie nieuwe opties: een te openen ‘front guard’, cilinderbescherming en een versterkte bak-kinematiek. De High Reach Demolition (HRD) graafmachines worden geproduceerd op dezelfde productielijn als de standaard Dash 8 graafmachines, met minimaal 700 kwaliteitscontroles. Ze zijn uitgerust met een giek van twee of drie secties.

Het te openen ‘front guard’ is nu beschikbaar op alle Komatsu sloopgraafmachines. Machinisten kunnen gemakkelijk het hele venster reinigen voor maximale zichtbaarheid. Tweede nieuwe optie is de cilinderbescherming: bescherming aan boven- en zijkant van de cilinderstang zorgt voor maximale bescherming tegen beschadiging door vallend puin (standaard op High Reach Demolition machines). Als derde optie is er de versterkte bak-kinematiek: continu gebruik van zware accessoires kan tot hogere belastingen leiden dan bij conventionele graafwerk.

De Dash 8 HRD machines hebben naast het extra sterke bovenwagenframe grotere hefcilinders dan de gewone graafmachines, voor maximale kracht en een goede werking van de uitrustingsstukken.

Zware bescherming

Sloopgraafmachines PC210 tot PC450 voldoen aan een hoge standaard, aldus Komatsu, en dat betekent onder meer zware bescherming door de 15 mm dikke zijbeschermingsprofielen en de 9 mm dikke stalen beschermingsplaten aan de onderzijde van de bovenwagen.

Stiller dan personenenauto

Komatsu wil de machinisten een ‘eersteklas comfort’ bieden, met een standaard verwarmde luchtgeveerde stoel en extra hoge rugleuning. Volgens de fabrikant biedt het “lage geluidsniveau in de Dash 8 graafmachinecabine  een werkomgeving die stiller is dan in een gemiddelde auto.” Standaard is een groot full colour controlepaneel aanwezig. De kracht wordt met precisie gecontroleerd door de duimschakelaars op de joystick. Een hydraulische snelkoppeling maakt het snel wisselen tussen grijpers, brekers of bakken mogelijk.

Meer info: www.bia-bv.nl.

Reageer op dit artikel