nieuws

Nederland minder in trek bij buitenlandse investeerder

bouwbreed

Nederland minder in trek bij buitenlandse investeerder

De populariteit van Noord-Holland, Zuid Holland en Brabant voor de vestiging van buitenlandse bedrijven zal eerder afnemen dan toenemen.

Dat is een van de belangrijkste conclusies van het rapport “De aantrekkelijkheid van Nederlandse regio’s voor kennisintensieve buitenlandse bedrijven” van het planbureau voor de leefomgeving. Het betreft in het bijzonder bedrijven die zich bezighouden met kennisintensieve activiteiten.

In het rapport werd het soort en aantal buitenlandse bedrijven in 238 regio’s in 23 Europese landen geanalyseerd. Hieruit bleek dat de regionale omstandigheden het vaakst de doorslag geven bij de keuze van vestigingslocatie.

Bekijk hier het rapport “De aantrekkelijkheid van Nederlandse regio’s voor kennisintensieve buitenlandse bedrijven”

Reageer op dit artikel