nieuws

Meerbrug over de Ringvaart hoger en breder

bouwbreed

De Meerbrug over de Ringvaart bij Vredeburg wordt verhoogd tot een doorvaarthoogte van 140 centimeter op verzoek van onder meer Kaag en Braassem. Vorig jaar had het college al besloten de brug te vernieuwen, maar toen nog met de huidige doorvaarthoogte van 75 centimeter. De huidige brug is versleten en hard aan vervanging toe. De […]

De Meerbrug over de Ringvaart bij Vredeburg wordt verhoogd tot een doorvaarthoogte van 140 centimeter op verzoek van onder meer Kaag en Braassem. Vorig jaar had het college al besloten de brug te vernieuwen, maar toen nog met de huidige doorvaarthoogte van 75 centimeter. De huidige brug is versleten en hard aan vervanging toe. De vervanging van de brug gebeurt in 2012.

De gemeente Haarlemmermeer is eigenaar van de Meerbrug, en neemt de kosten voor de vervanging van de Meerbrug met de oude hoogte van naar schatting 2,3 miljoen voor haar rekening.

De extra kosten voor de verhoging worden betaald door Kaag en Braassem en de provincies Noord- en Zuid-Holland.

Reageer op dit artikel