nieuws

‘Maak van het Groene Hart Europees landschap’

bouwbreed

Een kleine 40 natuur- en milieuorganisaties met samen ruim een miljoen leden willen dat het Groene Hart een Europees landschap wordt. Het kabinet wil het Groene Hart laten vallen als nationaal landschap, maar de organisaties die samen de stichting Groene Hart hebben gevormd, vinden dat het gebied internationale allure heeft. Dat stellen zij maandag in […]

Een kleine 40 natuur- en milieuorganisaties met samen ruim een miljoen leden willen dat het Groene Hart een Europees landschap wordt. Het kabinet wil het Groene Hart laten vallen als nationaal landschap, maar de organisaties die samen de stichting Groene Hart hebben gevormd, vinden dat het gebied internationale allure heeft.

Dat stellen zij maandag in een oproep die verzonden is aan minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. “Dit landschap is het visitekaartje van Nederland vanuit de lucht en één van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld. In het Groene Hart liggen bovendien de Unesco-werelderfgoederen de waterlinie, de Romeinse limes en de molens van Kinderdijk”, aldus de stichting.

Reageer op dit artikel