nieuws

Iveco Daily krijgt Euro5 motoren en nieuwe neus

bouwbreed

Iveco Daily krijgt Euro5 motoren en nieuwe neus

De invoering van de Euro5 emissie eisen was voor Iveco aanleiding om de succesvolle Daily eens stevig aan te pakken. Met de komst van een nieuwe 2,3 liter dieselmotor, nieuwe uitvoeringen van de 3,0 liter motor en een nieuwe neus kunnen we spreken van een hele nieuwe generatie.

De nieuwe Daily is herkenbaar aan zijn nieuwe modieuze neusje. De reden voor deze restyling is echter niet alleen maar uit overwegingen van vormgeving. De constructeurs hadden namelijk meer ruimte nodig voor de koeling, en dankzij de nieuwe neus past alles er keurig in. Ook de luchtinlaat is aangepast voor de nieuwe motoren. De nieuwe neus staat de Daily bijzonder goed. Het aluminiumkleurige deel boven de grille geeft de bestelwagen wat meer uitstraling dan de vorige modellen.

Onderbumper met mistlampen

Nieuw is ook de onderbumper met daarin de mistlampen. Ook in het interieur werden een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Met name de ergonomie kreeg meer aandacht waardoor voortaan de stuurkolom en de rugleuning over een groter bereik verstelbaar zijn.

Nieuw is de 2,3 liter turbodiesel

Toch zit het meest belangrijke nieuws niet in het neusje of in het interieur, maar in de techniek. Helemaal nieuw voor de Daily is de 2,3 liter turbodiesel die we kennen uit de Fiat Ducato. Deze krachtbron wordt net als de 3.0 geproduceerd door  FTP Industrial, de motorentak van de Fiat Professional groep. Deze 2,3 liter motor is zestig kilo lichter en tot tien procent zuiniger en schoner dan de zwaardere 3.0 dieselmotor. De 2,3 liter Multijet2 ls er met vermogens van 106, 126 en 146 pk.

De 3.0 liter motor begint exact waar de 2,3 ophoudt, namelijk ook bij 146 pk. Daarnaast zijn er een 170 en een 205 pk motor en die laatste is momenteel de dikste besteller die er op de markt is.

Meer info: www.iveco.nl.

Een uitgebreide beschrijving van de nieuwe Iveco daily wordt opgenomen in de Materieelkrant die verschijnt op 27 oktober en/of in de Special Cobouw Bedrijfsauto die op 4 november wordt gepubliceerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels