nieuws

Hongarij voedt Imtech met miljoenenorders

bouwbreed Premium

Imtech heeft in Hongarije voor bijna 60 miljoen euro aan nieuwe orders binnengehaald. Dat heeft de technisch dienstverlener gisteren bekendgemaakt.

De opdrachten zijn afkomstig van autofabrikant Audi, halfgeleiderproduct Infinion Technologies en een reeks kleinere bedrijven.

Voor Audi realiseert Imtech in Györ een energiecentrale die het hart gaat vormen van de nieuwe productielocatie. Ook verzorgt het concern de volledige technische infrastructuur voor de nieuwe carrosseriehal. In Cegléd zal Imtech de fabriek van Infinion energiezuiniger maken.

Sinds de overname van de Hongaarse branchegenoot YIT mei dit jaar wist Imtech al voor 100 miljoen aan orders te verwerven. Volgens topman René van der Bruggen is het succes te danken aan de combinatie van lokale aanwezigheid en de technologische kennis en kunde vanuit de vestigingen in Duitsland. “Dit maakt het mogelijk om voor vooraanstaande Europese opdrachtgevers die in Hongarije actief zijn of worden de rol van technologiepartner met verve te vervullen.”

Reageer op dit artikel