nieuws

Etap zet nieuwe accu’s in noodverlichting

bouwbreed

Etap levert vanaf eind dit jaar al zijn noodverlichtingsarmaturen alleen nog met nikkel-metaalhydride accu’s. Deze accu’s zijn de helft kleiner dan de nikkel-cadmium accu’s die tot nog toe werden gebruikt. Daarbij zijn ze minder schadelijk voor het milieu. Anders dan de cadmiumhoudende accu’s hoeven de accu’s met metaalhydride niet doorlopend opgeladen. Herladen neemt volgens de […]

Etap levert vanaf eind dit jaar al zijn noodverlichtingsarmaturen alleen nog met nikkel-metaalhydride accu’s. Deze accu’s zijn de helft kleiner dan de nikkel-cadmium accu’s die tot nog toe werden gebruikt. Daarbij zijn ze minder schadelijk voor het milieu. Anders dan de cadmiumhoudende accu’s hoeven de accu’s met metaalhydride niet doorlopend opgeladen. Herladen neemt volgens de fabrikant maximaal vier uur per dag in beslag. Het kortere laadproces verlengt de levensduur van de accu’s. Etap zet intussen in op armaturen met leds. Vergeleken met de armaturen met fluorescentielampen verbruiken ze tot 70 procent minder energie.

Reageer op dit artikel