nieuws

Emoties over Anne Frankboom in rechtbank

bouwbreed

Emoties over Anne Frankboom in rechtbank

De emoties over de Anne Frankboom liepen vrijdag hoog op bij de rechtbank in Amsterdam. Aannemer Rob van der Leij had de Support Anne Frank Tree Foundation, opgericht om de beroemde kastanje te redden, en bestuursleden voor de rechter gedaagd.

De aannemer wil dat zij meebetalen aan kosten die hij maakte voor onder meer het opruimen van de vorig jaar omgewaaide boom. Hij wil ook dat zij betalen voor het opslaan van de resten van de boom en de constructie die de zieke kastanje overeind moest houden. De stichting stelde echter op de zitting geen opdracht voor het weghalen van de boom te hebben gegeven.

De rechter deed haar best om de kwestie terug te brengen tot een zakelijk geschil, maar tevergeefs. Zo verweet aannemer Van der Leij bestuurslid Arnold Heertje, die zelf niet aanwezig was, dat hij hem onheus had bejegend. De tegenpartij trok op de zitting de motieven van de aannemer bij het opruimen van de boom in twijfel.

De rechter buigt zich volgende maand weer over de zaak. Op 5 oktober mag de advocaat van Van der Leij nog informatie voorleggen aan de rechtbank. Op 19 oktober reageert de advocaat namens de stichting. De uitspraak is 6 weken daarna gepland. Het Joodse meisje Anne Frank kon in de Tweede Wereldoorlog de boom, die de gemoederen nu zo verhit, vanuit het raam van haar onderduikadres zien.

Reageer op dit artikel