nieuws

CBS ziet bouwproductiemet 4 procent stijgen

bouwbreed

De bouwproductie is in het derde kwartaal van dit jaar met 4 procent gestegen, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De bouwproductie staat daarmee op gelijke voet met die van de industrie. De investeringen, daarbij inbegrepen die van de bouw, gingen met 4,8 procent omhoog. Dat is […]

De bouwproductie is in het derde kwartaal van dit jaar met 4 procent gestegen, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De bouwproductie staat daarmee op gelijke voet met die van de industrie. De investeringen, daarbij inbegrepen die van de bouw, gingen met 4,8 procent omhoog. Dat is lager dan in het voorlaatste kwartaal. Toen werd nog 10,1 procent geïnvesteerd. Voor de bouw is de daling van de investeringen te wijten aan het slechte weer. Verder meldt het CBS dat de basismetaal- en metaalproductenindustrie een omzetgroei hadden van 9 procent.

Reageer op dit artikel