nieuws

Breda zoekt plek voor zelfbouwers

bouwbreed

-De gemeente Breda is op zoek naar locaties om collectief particulier opdrachtgeverschap mogelijk te maken. Daarbij doet de stad een beroep op ontwikkelaars en corporaties. Reden hiervoor is dat de woningmarkt zich steeds meer ontwikkelt van een aanbodmarkt naar een vraagmarkt. Daardoor wordt particulier opdrachtgeverschap een van de vliegwielen om de woningbouw op gang te […]

-De gemeente Breda is op zoek naar locaties om collectief particulier opdrachtgeverschap mogelijk te maken. Daarbij doet de stad een beroep op ontwikkelaars en corporaties.

Reden hiervoor is dat de woningmarkt zich steeds meer ontwikkelt van een aanbodmarkt naar een vraagmarkt. Daardoor wordt particulier opdrachtgeverschap een van de vliegwielen om de woningbouw op gang te houden. Op zes locaties die zich op gemeentegrond bevinden, onderzoekt de gemeente of particuliere bouw mogelijk is.

“De ambitie is om tot 2014 200 kavels met particulier opdrachtgeverschap te realiseren”, aldus wethouder wonen Bob Bergkamp. De gemeente heeft een contactpersoon aangesteld die particulieren gaat begeleiden in het traject naar woningrealisatie.

Reageer op dit artikel