nieuws

Bouw geen thema tijdens algemene politieke beschouwingen

bouwbreed

Bouw geen thema tijdens algemene politieke beschouwingen

Premier Rutte heeft het tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen nauwelijks gehad over infrastructuur en wonen.

De betonvlechter die doorwerkte en de tweedaagse algemene beschouwingen aan zich voorbij liet gaan, heeft weinig gemist. Er kwamen wat oude woonplannen voorbij, er werd gekonkeld over de hypotheekrenteaftrek, maar de aanwezigheid van minister Schultz (infrastructuur) en Donner (wonen) was eigenlijk alleen goed voor een goed gevuld vak K. Over wegen en wonen ging het tijdens grofgeschat 24 uur debatteren in De Haag nauwelijks.

“Dat valt mij ook op”, reageert Jacques Monasch, Kamerlid Wonen van de PvdA. “Of dat erg is? Het zou beter zijn als het op dit podium ook zou gaan over de woningmarkt. Heb jij trouwens al gehoord of Rutte nog iets gezegd heeft over ons Nationaal Woonakkoord?” CDA’er Ger Koopmans is kort van stof. Geen nieuws is in zijn ogen goed nieuws. “Waarom de bouw nauwelijks aandacht krijgt? Goed beleid?” Charlie Aptroot van de VVD sluit zich bij de christen-democraat aan. “Het beleid wordt kennelijk breed gesteund, dus eigenlijk is het heel positief. Dat was in het verleden wel eens anders.” Het enige dat telt is dat de regering zijn plannen door de Kamer krijgt, besluit de VVD’er. “Op dit gebied ziet dat er wel naar uit.”

Arie Slob, politiek leider van de ChristenUnie is teleurgesteld. Hij zegt zijn best voor de bouw te hebben gean. Voor hem was een verlening van het lagere btw-tarief voor onderhoud “belangrijk.” Hij had geen succes. VVD’er Betty de Boer wijst naar de linkse partijen. “De oppositie wilde het eerst hebben over Wilders. De premier gelukkig niet. Het moet in deze tijd gaan om de crisis.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels