nieuws

Basismetaal blij met behoud vrijstellingen

bouwbreed Premium

De basismetaalindustrie is blij dat het kabinet de huidige belastingvrijstellingen voor de energie-intensieve industrie overeind houdt. Herziening volgens de ideeën van de Europese Commissie zou volgens brancheorganisatie VNMI een kwart van de brutomarge op het spel gezet hebben. Het bedrijfsleven ziet het eventueel verdwijnen van de vrijstellingen als een buitensporige financiële last die de concurrentiepositie […]

De basismetaalindustrie is blij dat het kabinet de huidige belastingvrijstellingen voor de energie-intensieve industrie overeind houdt. Herziening volgens de ideeën van de Europese Commissie zou volgens brancheorganisatie VNMI een kwart van de brutomarge op het spel gezet hebben. Het bedrijfsleven ziet het eventueel verdwijnen van de vrijstellingen als een buitensporige financiële last die de concurrentiepositie duidelijk zal aantasten. De basismetaal – de producenten van ruwe metalen en halffabricaten – schept 42.000 volledige banen.

Reageer op dit artikel