nieuws

Vliegkamp De Kooy van ondergang gered

bouwbreed Premium

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn bereid de komende vijf jaar jaarlijks 1,1 miljoen euro bij te dragen om er voor te zorgen dat Marinevliegkamp De Kooy in Den Helder open kan blijven. Eerder zegde Den Helder Airport 3,4 miljoen toe. Door de bezuinigingen bij Defensie stond het voortbestaan van de luchthaven op het spel. De […]

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn bereid de komende vijf jaar jaarlijks 1,1 miljoen euro bij te dragen om er voor te zorgen dat Marinevliegkamp De Kooy in Den Helder open kan blijven. Eerder zegde Den Helder Airport 3,4 miljoen toe.

Door de bezuinigingen bij Defensie stond het voortbestaan van de luchthaven op het spel. De kosten voor het openhouden van de luchthaven zijn momenteel 9,8 miljoen per jaar.

Defensie wil graag dat de regio de bijdrage in de kosten verhoogt tot 4,5 miljoen. Gedeputeerde Staten hebben zich bereid verklaard de ontbrekende 1,1 miljoen voor hun rekening te nemen. Dit voorstel moet nog wel aan Provinciale Staten worden voorgelegd. Dat zal kort na het zomerreces gebeuren.

Reageer op dit artikel