nieuws

‘Stadskraan’ met hoogwerkerfunctie

bouwbreed

All-up uit Almelo heeft voor verhuurder Assistant To uit Amsterdam een aangepaste variant gebouwd van de aluminium autokraan K25-30TS van Klaas. De kraan kan ook als hoogwerker worden gebruikt. Volgens de leverancier is de machine speciaal geconstrueerd voor werk in binnensteden. Een van de specialiteiten is de onafhankelijke afstempeling, zegt Ard Nijkamp van All-up. De […]

All-up uit Almelo heeft voor verhuurder Assistant To uit Amsterdam een aangepaste variant gebouwd van de aluminium autokraan K25-30TS van Klaas. De kraan kan ook als hoogwerker worden gebruikt. Volgens de leverancier is de machine speciaal geconstrueerd voor werk in binnensteden.

Een van de specialiteiten is de onafhankelijke afstempeling, zegt Ard Nijkamp van All-up. De kraan stempelt op maximaal 4,80 meter af. “In de stad kan het gebeuren dat een van de stempels niet volledig kan worden uitgeschoven. Deze machine balanceert zichzelf dan automatisch aan de hand van de stempelstand.”

De mast is opgebouwd uit een TS-profiel. Klaas zegt hierin de voordelen te hebben gecombineerd van een gesloten en een open mast. De giek van de kraan schuift tot 30 meter uit. De K25-30TS heft een last tot 1300 kilo. All-up adviseert zijn nieuwe model vooral te gebruiken op locaties met weinig ruimte. “De machine is bedoeld voor het heffen van lasten met een beperkt gewicht zoals kozijnen, dakpannen en glaspakketten”, zegt Nijkamp.

All-up’s ‘stadskraan’ voert alle benodigdheden voor de kraan- en hoogwerkerfuncties met zich mee. De machinebouwer doet er ook een puinbak en een pallethaak en andere hijsmiddelen bij. De Almelose leverancier ontwikkelde zijn noviteit met kranenbouwer Klaas. De kraan van deze Duitse fabrikant kan zonder hijsbewijs worden gebruikt.

De kraan voor Assistant To staat op een 7,5 tons chassis van MAN. Dat is geen voorgeschreven combinatie: volgens Nijkamp volstaat elk 7,5 tons onderstel.

Reageer op dit artikel