nieuws

Scania Euro 6 als beursprimeur op Carrosserie Vakdagen

bouwbreed

Scania Euro 6 als beursprimeur op Carrosserie Vakdagen

De Carrosserie Vakdagen in Gorinchem is de eerste beurs in Nederland waar – op stand nr. 159 – de Scania Euro 6 te zien is. Het betreft een R-serie trekker met 480 pk sterke Euro 6 motor. In mei introduceerde Scania de 440 en 480 pk dertien liter Euro 6 motoren. De Scania cabine was al volledig voorbereid voor de komst van Euro 6 en Scania was hiermee de eerste truckfabrikant die, zoals het bedrijf uit Breda zegt: “de pers heeft laten rijden met deze nieuwe norm.”

De nieuwe Scania Euro 6 motoren hebben diverse innovatieve technische oplossingen om de emissies radicaal te verlagen, maar het brandstofverbruik is even laag als dat van Scania’s Euro 5 motoren, zo luidt de claim.

Al het ontwikkelingswerk is door Scania in eigen huis uitgevoerd. Daarbij zijn alle nieuw bedachte technologieën gecombineerd: de hercirculatie van de uitlaatgassen, een turbocompressor met variabele geometrie, hoge-druk common-rail inspuiting, selectieve katalytische reductie en een dieselpartikelfilter. Daarbij is het motormanagement- en uitlaatgastechnologie nu in één systeem geïntegreerd.

Hogere inruilwaarde

De Euro 6 emissienormen worden op 31 december 2012 in de Europese Unie en een aantal buurlanden van kracht voor nieuwe voertuigmodellen en gaan één jaar later in voor alle nieuw verkochte voertuigen. Behalve het groene imago zal er geprofiteerd kunnen worden van lagere heffingen en andere overheidsprikkels. Ook zal naar verwachting van voertuigen die aan de nieuwste emissie-eisen voldoen de inruilwaarde hoger liggen.

Meer info: www.scania.com.

Reageer op dit artikel