nieuws

Pensioenfonds Waterbouw koopt kleine pensioenen af

bouwbreed Premium

Pensioenfonds Waterbouw koopt kleine pensioenen af

De stichting Bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw koopt op grote schaal kleine pensioenen af. Hierdoor daalt het aantal deelnemers flink. Dat scheelt in de administratieve kosten.

Het totale aantal deelnemers slonk in 2010 van ruim 9000 naar een kleine 7900 mensen. Begin 2009 had het fonds nog ruim 9700 deelnemers. Het afkoopbeleid is gericht op mensen die in het verleden een tijdje deelnemer zijn geweest in het fonds en op grond daarvan recht hebben op een klein pensioen van misschien een paar honderd euro per jaar, verklaart een woordvoerder van het fonds. Het aantal actieve deelnemers (premiebetalers) en het aantal pensioengerechtigden blijft ongeveer gelijk.

Reageer op dit artikel