nieuws

Opel geeft vooruitblik op nieuwe generatie Combo bestelwagens

bouwbreed

Opel geeft vooruitblik op nieuwe generatie Combo bestelwagens

Opel heeft voor het eerst informatie vrijgegeven over de nieuwe generatie van de succesvolle Combo bestelwagen. De nieuweling staat voor volgend jaar gepland. Al sinds 1985 is Opel succesvol in het segment van de kleine bestelwagens. Voor de volgende generatie gaat het roer helemaal om. Waar de huidige Combo nog gebaseerd was op de Corsa heeft de nieuwe een compleet ander platform. Dat ons bekend voorkomt…..

Op de eerste foto die Opel heeft prijsgegeven komt het modelletje ons wel erg bekend voor. Vreemd is dat niet, want de nieuwe Combo is eigenlijk een Fiat Doblo Cargo, maar dan met een Opel grille. Waar de huidige Combo een honderd procent Opel was, is voor de nieuwe generatie een samenwerkingsverband met Fiat opgetuigd.

Van Spanje naar Turkije

De huidige Combo wordt gebouwd in het Spaanse Zaragossa, waar in de pieken maximaal 72.000 exemplaren van de band liepen. Dat schijnt vandaag de dag te weinig te zijn voor een voertuig, vandaar dat er nu aangehaakt is bij Fiat. De succesvolle Fiat Doblo Cargo loopt van de band in het Turkse Busra en daar zal ook de Combo vandaan komen. 

Meer keuzemogelijkheden

De Opel/Fiat Combo zal net als nu leverbaar worden als personenwagen en als bestelauto. Nieuw voor Opel is de keuze uit twee wielbases en twee dakhoogtes. Met laadvolumes tot 4,2 kuub en laadvermogens tot 1 ton maakt de Combo een enorme stap ten opzichte van zijn voorganger. Met naar keuze schuifdeuren aan beide kanten, asymmetrisch te openen dubbele achterdeuren en een optioneel dakluik ter hoogte van de achterdeuren zijn de mogelijkheden voor de inzet behoorlijk uitgebreid.

Zes motoren

Er worden zes motoren leverbaar die gestookt worden op benzine, diesel of CNG. Opel claimt lagere onderhoudskosten voor de nieuwe Combo door de langere onderhoudsintervallen. Zo hebben de diesels slechts één keer per jaar of om de 35.000 kilometer onderhoud nodig.

Vanaf februari in de showrooms

De nieuwe Opel Combo wordt volgend jaar leverbaar en zal vanaf half februari in de showrooms staan. Tot die tijd blijft de huidige Combo leverbaar. Een model wat in de afgelopen 25 jaar vele onderscheidingen op zijn naam schreef en wat ook nu nog goed is voor een top drie notering in zijn segment.

Meer info: www.opel.nl

Reageer op dit artikel