nieuws

Fugro koerst naar omzet van 2,5 miljard

bouwbreed Premium

Fugro koerst naar omzet van 2,5 miljard

Fugro rekent op een sterke toename van werk uit de Golf van Mexico. De bodemspecialist koerst dit jaar af op een omzet van 2,5 miljard euro.

“Normaal gesproken halen we 6 tot 7 procent van ons werk uit de Golf van Mexico”, zegt president-directeur Klaas Wester. Na de olieramp in het Macondaveld, in het voorjaar van 2010, nam de vraag sterk af omdat de Amerikaanse overheid eerst orde op zaken wilde stellen ten aanzien van de veiligheidsvoorschriften. “Op termijn zijn de strengere regels vanwege de ramp niet ongunstig voor ons. De nieuwe voorschriften leveren 8 tot 10 procent meer werk op”, meent Wester.

Fugro kent een grote regionale spreiding van zijn activiteiten. Slechts 3 procent van de omzet komt uit Nederland. Elders uit Europa plus Afrika zorgt voor 40 procent van de geldstroom. Amerika en Azië/Australië zijn respectievelijk goed voor 24 en 33 procent van het werk. Fugro ziet zijn rendement dit jaar slinken van 11,9 naar 10,4 procent. De nettowinst stevent af op een bedrag van 260 miljoen euro.

Reageer op dit artikel