nieuws

Britse bouwers: afperspraktijken

bouwbreed Premium

Grote Britse bouwbedrijven proberen in toenemende mate onderaannemers uit te persen. Bekende praktijken zijn het vragen van een bedrag-ineens om op de lijst van onderaannemers te blijven staan of het bedingen van een korting achteraf over in een bepaalde periode in rekening gebrachte werkzaamheden. De Specialist Engineering Contractors SEC Group, die onder meer staalbedrijven, elektrotechnische […]

Grote Britse bouwbedrijven proberen in toenemende mate onderaannemers uit te persen. Bekende praktijken zijn het vragen van een bedrag-ineens om op de lijst van onderaannemers te blijven staan of het bedingen van een korting achteraf over in een bepaalde periode in rekening gebrachte werkzaamheden.

De Specialist Engineering Contractors SEC Group, die onder meer staalbedrijven, elektrotechnische installateurs en loodgieters vertegenwoordigt, heeft in een brief aan staatssecretaris voor overheidswerken onder meer geklaagd over de praktijken van Carillion, één van de top drie Britse aannemers. Carillion zette haar onderaannemers onder druk om kortingen tot 20 procent op lopende contracten te krijgen.

Reageer op dit artikel