nieuws

Bekistingsplaat eenvoudig en snel gerepareerd

bouwbreed

De Zwitserse onderneming Emplica levert een systeem voor het snel en eenvoudig herstellen van beschadigde bekistingsplaten.

Het systeem omvat een boormachine met een cilinderkopboor, cirkelvormige multiplex plaatjes, lijm en gereedschap. Met de boor wordt het beschadigde deel van het oppervlak uitgefreesd. De plaatjes worden vervolgens met spaarzaam aangebrachte lijm, met een hamer en een blok hout, in de uitgeboorde cirkels geklopt. Emplica levert plaatjes met diameters van 40,2 en 60,2 millimeter, met een oppervlak van phenolhars of kunststof. Als de beschadiging langer is dan de doorsnede van een plaatje, worden meerdere plaatjes na elkaar gebruikt voor de reparatie. Emplica stelt dat het herstel slechts enkele minuten vraagt. Na 45 minuten is de lijm uitgehard en kan de bekistingsplaat weer als nieuw gebruikt worden.

Reageer op dit artikel