nieuws

Asbest nieuwe tegenslag Oostlijn

bouwbreed

Op metrostation Weesperplein is afgelopen week bij boorwerk asbest aangetroffen. De werkzaamheden zijn stilgelegd. Het is een nieuwe tegenslag voor de renovatie van de Amsterdamse Oostlijn, waar bouwcombinatie CSWE klokje rond werkt om de planning te halen. Hoewel de impact van de onverwachte asbestvondst nog niet duidelijk is, verwacht bouwmanager Jan Herman Hendriks van de […]

Op metrostation Weesperplein is afgelopen week bij boorwerk asbest aangetroffen. De werkzaamheden zijn stilgelegd. Het is een nieuwe tegenslag voor de renovatie van de Amsterdamse Oostlijn, waar bouwcombinatie CSWE klokje rond werkt om de planning te halen.

Hoewel de impact van de onverwachte asbestvondst nog niet duidelijk is, verwacht bouwmanager Jan Herman Hendriks van de gemeente Amsterdam dat vanaf 5 september weer metro’s gaan rijden. De werkzaamheden waarvoor de metro buiten dienst is, kunnen namelijk gewoon verder.

Het asbest zit over een lengte van 150 meter achter een voorzetwand langs een van de perronmuren. De onverwachte plek van het asbest heeft ervoor gezorgd dat het bij de eerder uitgevoerde inventarisatie niet is opgemerkt. Het werk is op die plek onmiddellijk stilgelegd en het asbest zal komende tijd door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd.

> pagina 2: De klok rond werken aan oude metrolijn

Reageer op dit artikel