nieuws

Wiegerinck ontwerpt polikliniek TweeSteden ziekenhuis Tilburg

bouwbreed Premium

Wiegerinck ontwerpt polikliniek TweeSteden ziekenhuis Tilburg

Wiegerinck ontwerpt in samenwerking met BAM Utiliteitsbouw een nieuwe polikliniek voor TweeSteden ziekenhuis Tilburg.

Het gebouw zal een nieuw gezicht geven aan de Tilburgse vestiging van het ziekenhuis. De nieuwe polikliniek is gesitueerd op een prominente plek naast de hoofdingang en herbergt een modern en flexibel policoncept.

Het hele gebouw ademt transparantie en openheid. De gevels zijn grotendeels opgebouwd uit verdiepingshoge glaselementen en twee royale vides aan de binnenzijde van het gebouw zorgen voor overzicht en helderheid. Hiermee laat Wiegerinck de filosofie van het TweeSteden ziekenhuis tot uitdrukking komen in het gebouw.

Diverse duurzaamheidsaspecten worden in het ontwerp opgenomen. Er is gekozen voor een flexibele draagconstructie die het mogelijk maakt het gebouw in de toekomst ook voor andere bestemmingen (kantoor/wonen) geschikt te maken. Daarnaast zorgen luifels en verticale lamellen voor een aanzienlijke reductie van de directe zoninstraling, waardoor de warmtelast in het gebouw afneemt. Tevens zullen elementen als een groendak en WKO worden toegepast.

Dit project wordt binnen een Design&Build-contract in opdracht van BAM Utiliteitsbouw Eindhoven gerealiseerd.

Reageer op dit artikel