nieuws

Waterwolftunnel zonder problemen open

bouwbreed

Waterwolftunnel zonder problemen open

De 700 meter lange Waterwolftunnel gaat volgend jaar zonder problemen open. Althans dat is de verwachting van provincie Noord Holland, gemeenten en hulpdiensten die nu al in een implementatieteam samenwerken.

Siemens legt in opdracht van Heijmans en Boskalis de laatste hand aan de tunneltechnische installaties. Daarna volgt de spannende testfase, want ook de gloednieuwe tunnel in de N201 ter hoogte van Aalsmeer-Uithoorn moet voldoen aan de nieuwe strenge tunnelwet. De tunnel is 1 kilometer lang, waarvan 700 meter in een gesloten bak. Het vloeiende verloop naar de openstellingsvergunning staat in schril contrast met de overige  wegtunnels waar Rijkswaterstaat mee worstelt. Prangende vraag is dan wat de provincie slimmer aanpakt dan Rijkswaterstaat. Vroegtijdig samenwerken en de alliantie lijken daarop het relatief simpele antwoord.

Lees meer over de Waterwolftunnel op de site van de Provincie Noord-Holland

Bekijk hieronder een filmpje over de Waterwolftunnel

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels