nieuws

VNOI slijt Duits kantorenbezit voor 86 miljoen euro

bouwbreed

Hoewel de boekwaarde hoger is, is VastNed Offices/Industrial (VNOI) toch tevreden met de bedongen verkoopprijs voor zijn Duitse portefeuille. De vastgoedbelegger verkoopt die voor 85,6 miljoen euro aan alstria office REIT-AG in Hamburg.

De portefeuille stond eind maart in de boeken voor 102,9 miljoen euro. Hij bestaat uit drie kantoorpanden in Düsseldorf en twee in Frankfurt. De totale verhuurbare oppervlakte is 42.700 vierkante meter.

Afhankelijk van de actuele stand van de verhuur kan de verkoopprijs nog ietsje – maximaal zes ton – hoger uitkomen. Het afstoten van de Duitse kantoren gebeurt in het kader van de strategie van VNOI en zijn fusiepartner NSI om zich te richten op een aantal landen, waar Duitsland niet toe behoort.

De ontwikkelingen in de verhuur van de afgestoten Duitse portefeuille van VNOI zijn zorgelijk. Een aantal huurcontacten loopt het komende halfjaar af en wordt mogelijk niet verlengd. Hierdoor kan de leegstand oplopen tot 41 procent op 1 januari 2012. VNOI-topman R. van Gerrevink verklaart zich te realiseren dat de verkoop plaatsvindt onder de boekwaarde.

Reageer op dit artikel