nieuws

Vialis rijdt met eerste Vito E-Cell bestelwagen

bouwbreed Premium

Vialis rijdt met eerste Vito E-Cell bestelwagen

De eerste twee Vito E-Cell bestelwagens in Nederland rijden sinds kort onder de vlag van VolkerWessels.

De emissieloze bestelwagens sluiten goed aan op de duurzaamheidsambities van het bouwconcern. Een van de volledig elektrisch aangedreven Vito’s is in gebruik genomen door VolkerWessels dochtermaatschappij Vialis. Vialis levert servicewerkzaamheden langs de weg en op het spoor en gaat de bestelauto gebruiken om service en onderhoud te verlenen binnen de gemeente Almere. De Vito E-Cell gaat een vaste route rijden van circa 60 kilometer per dag. ’s Avonds wordt de bestelwagen op een gemeentewerf weer opgeladen, zodat hij de volgende dag weer voldoende capaciteit heeft.Voor inzet in binnensteden

De Vito E-Cell heeft met een laadvermogen van 900 kg. Hij is de eerste in serie geproduceerde bestelwagen in zijn klasse die volledig elektrisch wordt aangedreven. Dat gebeurd door krachtige lithium-ion accu’s met een maximaal vermogen van 70 kW. Door zijn emissievrije aandrijving is deze bestelauto bij uitstek geschikt voor de inzet in binnensteden.

Redelijke actieradius

De bestelwagen heeft een actieradius van maximaal 130 kilometer. Dat is ruim voldoende, aangezien gebruikers gemiddeld 50-80 kilometer per dag afleggen. De topsnelheid van 80 km/u maakt de Vito E-Cell ook geschikt voor regionale ritten in bijvoorbeeld randstedelijke gebieden. De accu’s worden opgeladen aan het 380/400 Volt-net. Energie die bij het remmen wordt opgewekt wordt eveneens in de accu opgeslagen.

Over VolkerWessels

Bij VolkerWessels zijn 16.600 medewerkers actief in 125 werkmaatschappijen. De afdeling Autobeheer van concernonderdeel Volker Stevin Materieel heeft momenteel zo’n 2.000 voertuigen in haar portefeuille. Mercedes-Benz is hier vertegenwoordigd met 15 Actros en Atego trucks en ruim 150 Vito en Sprinter bestelwagens.

Meer info: www.mercedes-benz.nl en www.volkerwessels.com.

Reageer op dit artikel