nieuws

Studentenhuisvester hoopt dat minister Donner blijft

bouwbreed Premium

Het bouwen van rendabele studentenwoningen is al jaren een probleem. Minister Donner (wonen) wil helpen. “Nou maar hopen dat hij blijft”, aldus Frans van der Zon, manager strategie en beleid bij Duwo.

De minister kondigde woensdag in een brief aan de Tweede Kamer aan dat hij studentenhuisvesters te hulp wil schieten. Er komt een actieplan en bouwregels worden aangepast. Met het schooljaar voor de deur lijkt de oogst echter ietwat magertjes. “Als je helemaal onder de streep gaat, dan kun je zeggen dat het te langzaam gaat. Maar we zijn nog nooit zover gekomen als met minister Donner”, weerlegt Van der Zon. Donners’ brief noemt hij een “belangrijke tussenstap”. Hij ziet nog wel een buitje hangen. “Ik gun hem wel een overstap naar de Raad van State (dat gerucht gaat al langer, maar is nog nooit bevestigd, red.), maar ik hoop voor ons dat hij blijft. Het zou triest zijn als hij na de zomer weggaat. Donner erkent onze problemen en heeft er oog en oor voor. Het is altijd maar afwachten waar zijn eventuele opvolger staat.” In de afgelopen vijf jaar bouwde Duwo 3600 nieuwe kamers 2000 minder dan gepland.

Lees op de website van Cobouw de brief van minister Donner.

Reageer op dit artikel