nieuws

Studentenhuisvester hoopt dat Donner blijft

bouwbreed

Studentenhuisvester hoopt dat Donner blijft

Het bouwen van rendabele studentenwoningen is al jaren een probleem. Minister Donner (Wonen) wil helpen. “Nou maar hopen dat hij blijft”, aldus Frans van der Zon, manager strategie en beleid bij Duwo.

De minister kondigde woensdag in een brief aan de Tweede Kamer aan hoe hij studentenhuisvesters te hulp wilt schieten. Er komt een actieplan na de zomer en regels worden aangepast. Met het schooljaar voor de deur lijkt de oogst echter ietwat magertjes. “Als je helemaal onder de streep gaat, dan kun je inderdaad zeggen dat het allemaal te langzaam gaat. Maar, we zijn nog nooit zover gekomen als met minister Donner”, nuanceert Van der Zon. De brief van de minister is volgens hem een “belangrijke tussenstap”.

Lees hier de hele brief van minister Donner

Morgen meer in Cobouw!

Reageer op dit artikel