nieuws

Staat gedagvaard om belasting monumenten

bouwbreed

De Stichting Overdrachtsbelasting Monumenten SMCO heeft de Nederlandse staat gedagvaard om de overdrachtsbelasting die kopers van een monument in de jaren van 1972 tot en met mei 2009 hebben betaald, terug te krijgen. Volgens SMCO heeft een koper van een monument jaren geleden met succes een zaak aanhangig gemaakt wegens het feit dat rechtspersonen (bijvoorbeeld […]

De Stichting Overdrachtsbelasting Monumenten SMCO heeft de Nederlandse staat gedagvaard om de overdrachtsbelasting die kopers van een monument in de jaren van 1972 tot en met mei 2009 hebben betaald, terug te krijgen. Volgens SMCO heeft een koper van een monument jaren geleden met succes een zaak aanhangig gemaakt wegens het feit dat rechtspersonen (bijvoorbeeld een bv) geen overdrachtsbelasting hoefden te betalen bij de aanschaf van zo’n pand en gewone burgers wel.

Reageer op dit artikel