nieuws

Project Breda vergt 170 miljoen

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Dura Vermeer, ontwikkelaar MAB en geldschieter Syntrus Achmea maken vaart om in Breda het project Achter de Lange Stallen alsnog tot een succes te maken. Begin 2013 moet de eerste schop de grond in. Over vijf jaar moet het werk gereed zijn. Het project vergt een investering van 170 miljoen euro. Achter de Lange […]

Bouwbedrijf Dura Vermeer, ontwikkelaar MAB en geldschieter Syntrus Achmea maken vaart om in Breda het project Achter de Lange Stallen alsnog tot een succes te maken. Begin 2013 moet de eerste schop de grond in. Over vijf jaar moet het werk gereed zijn. Het project vergt een investering van 170 miljoen euro.

Achter de Lange Stallen behoort tot de eerste grote binnenstedelijke ontwikkelingsprojecten die sinds de crisis weer worden opgepakt. De bouw mondt uit in 24.000 vierkante meter winkelvloer en de toevoeging van 71 appartementen.

Vorig jaar nog zag Unibail-Rodamco de investeringen niet meer zitten. Voor een zacht prijsje gingen idee en grond over naar ontwikkelaar MAB.

In het complex worden twee oude gebouwen ingepast waarvan één in 1765 dienst deed als stalling voor 264 paarden voor cavalariekazerne van Chassé.

> pagina 7: Nieuwe kansen voor winkelgebied in breda

Reageer op dit artikel