nieuws

Partijen eisen onafhankelijk onderzoek naar Hooijmaijers

bouwbreed

Drie oppositiepartijen in de Provinciale Staten van Noord-Holland eisen een onafhankelijk onderzoek naar oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD).

PVV, 50PLUS en Ouderenpartij Noord-Holland zien niets in een door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland geleid onderzoek. De Noord-Hollandse commissaris van de Koningin Johan Remkes kondigde vorige week een operatie Schoon Schip aan. Daarbij worden alle projecten waarbij Hooijmaijers betrokken was, opnieuw tegen het licht gehouden. De drie partijen hebben daar echter geen vertrouwen in en eisen een onafhankelijk onderzoek.

Uit een rapport van het bureau IRS, dat namens de provincie onderzoek deed naar de ontwikkeling van het Wieringerrandmeer en de Bloemendalerpolder, blijkt dat Hooijmaijers meerdere keren heeft verzwegen dat hij zakelijke belangen had in een adviesbureau, dat hij als gedeputeerde inschakelde. Volgens de onderzoekers heeft de gedeputeerde daarbij de schijn van belangenverstrengeling gewekt. De fractievoorzitters van de in de Provinciale Staten vertegenwoordigde partijen praten donderdag over de kwestie.

Reageer op dit artikel