nieuws

Nachtelijk knipwerk

bouwbreed

Nachtelijk knipwerk

In stukken geknipt verlaat het viaduct Schelmseweg over de A12 bij Arnhem zijn vertrouwde plek.

Heijmans Infratechniek uit Den Bosch sloopt het viaduct om plaats te maken voor de wegverbreding van twee naar drie rijstroken tussen de knooppunten Waterberg en Velperbroek.

Na het verwijderen van de landhoofden en de brugdekken boven het talud is het afgelopen weekeinde eerst een aanzet gemaakt voor het inzagen van het brugdek boven de weg. In de nacht van zaterdag op zondag is het viaduct in twee delen verder losgeknipt van de pijlers en met een oplegger uitgereden. De uitvoerder heeft voor deze onconventionele sloopmethode gekozen vanwege de beperkte ruimte en tijd. De rijbanen zijn tijdens het werk niet afgesloten geweest, op enkele verkeersstops na. Het verkeer werd afgelopen weekeinde in twee enkele stroken over één weghelft geleid. Het uitrijden van de brugdelen, die naast de weg verder worden gesloopt, was ruimschoots op tijd klaar. De bouw van het nieuwe viaduct begint over enkele weken en moet eind dit jaar klaar zijn.

Reageer op dit artikel