nieuws

Kraanbedrijf helpt mee met reddingsoperatie

bouwbreed

Kraanbedrijf helpt mee met reddingsoperatie

Een machinist van Kraanbedrijf Van Marwijk helpt mee met het redden van mensenlevens in het Grolsch Veste stadion dat vanmiddag voor een deel instortte.

Dat verklaart een woordvoerder van het kraanbedrijf uit Zoeterwoude die op de plek des onheils een 300-tons rupskraan heeft staan. “Ik heb ook twee extra machinisten die kant op gestuurd vooral het geval we vannacht door moeten gaan”, aldus de zegsman. Het ongeluk heeft volgens hem niets te maken met een kraan die tegen de constructie zou zijn aangekomen. “Wij waren daar al zo goed als klaar en wilden onze machine net gaan demonteren.” De woordvoerder van Van Marwijk sprak de machinist vijf minuten na het ongeval. “Het hele stadion is ingestort”, zei hij. “Er was een hoop geraas, veel stof en toen donderde alles in elkaar.” Van Marwijk heeft prefabelementen geplaatst in het stadion.

Bekijk de eerste beelden van de reddingsactie:

Bekijk (amateur) beelden van de reddingsactie:

Reageer op dit artikel