nieuws

Iets meer loon voor Britse bouwvakkers

bouwbreed

Britse bouwvakkers die vallen onder de cao-achtige afspraken van het overlegorgaan CIJC krijgen per 5 september 1,5 procent loonsverhoging.

Voor de ruim een half miljoen werknemers voor wie de regeling geldt, betekent dat de eerste verhoging sinds de zomer van 2008. De bonden wezen eerder een aanbod van 1,25 procent verhoging af waarna uiteindelijk een akkoord kon worden bereikt over een toename met 1,5 procent. Partijen zijn verder overeengekomen begin volgend jaar te gaan praten over een meer substantiële verbetering voor de onderste schalen voor Britse bouwvakkers. Volgens secretaris Gerry Lean van de CIJC is er eigenlijk weinig ruimte voor hogere lonen, zeker gezien de sombere vooruitzichten voor de Britse aannemers, maar willen de bedrijven toch met dit gebaar ‘het belang van de werknemers’ erkennen. De meeste andere bouwvakkers vallen onder loonafspraken die in hun eigen bedrijf worden gemaakt.

Reageer op dit artikel