nieuws

Gerritse jaagt op omzet van 75 miljoen euro

bouwbreed Premium

Groothandel in ijzerwaren Gerritse verwacht dit jaar op te stomen naar een omzet van 75 miljoen euro. Nu nog opereert de onderneming met 300 medewerkers op een niveau van 55 miljoen euro.

De markt is aan het consolideren”, constateert directeur Kees Gerritse. “In crisistijd moet je anti-cyclisch reageren. Wij kiezen voor uitbreiding door eigen groei en overnames.” Sinds 2010 is Gerritse in eigendom van investeringsmaatschappij H2 Equity Partners uit Amsterdam.

Gerritse opende afgelopen maanden nieuwe vestigingen in Ridderkerk en Rotterdam. In augustus komt de hoofdstad aan de beurt.

Netwerk

Recente overnames zijn Beukers in Hilversum en het Veenendaalse Probin, de laatste nieuwkomer in het netwerk van 26 vestigingen. Probin telt twaalf medewerkers en realiseert een jaaromzet van enkele miljoenen. Directeur Jan Meerkerk blijft aan het bedrijf verbonden.

Gerritse: “Onze formule bestaat uit een netwerk van in sterke mate onafhankelijke vestigingen. De bedrijven zijn niet slechts filialen. Wat we centraal doen zijn de inkoop en de administratie.” De directeur schat de omvang van de markt waarin zijn bedrijf geld verdient op ongeveer 1,5 miljard euro. Grote spelers zijn Destil, Polvo en Gerritse, met ieder een marktaandeel van rond 5 procent. Tijdens de crisis is een vijfde van de vraag weggevallen. De afzet neemt inmiddels weer voorzichtig toe.

Gerritse is vooral sterk in Midden-Nederland. “We praten met veel verschillende partijen. Een landelijke dekking met eigen vestigingen is niet noodzakelijk. Onze serviceverlening bestrijkt het gehele land.”

Reageer op dit artikel