nieuws

Floriade Boskoop bundelt overheden en bedrijfsleven

bouwbreed

Twaalf publieke en private partijen dingen gezamenlijk mee naar de organisatie van de Floriade 2022 in de regio Boskoop. Nooit eerder is de belangstelling voor Nederlands grootste tuinbouwtentoonstelling op deze wijze gebundeld.

Van overheidskant hebben inmiddels vijf gemeenten hun handtekening gezet onder een intentieverklaring: Alphen, Boskoop, Lansingerland, Rijnwoude en Waddinxveen. Ook Zuid-Holland doet mee. Vanuit het bedrijfsleven zijn Ballast Nedam. Arcadis, Imtech en Careyn van de partij. De gemeente Zoetermeer en infrabouwer KWS zijn van plan nog aan te sluiten.

De regio Boskoop kiest voor een vernieuwde opzet van de Floriade. Het evenement verliest zijn geconcentreerde vorm op één locatie en zal zich op meerdere plaatsen manifesteren. “Het is belangrijk om gezamenlijk een stip op de horizon te zetten”, zegt gedeputeerde Liesbeth Spies van de provincie Zuid-Holland. “Niet alleen voor een fantastische Floriade in 2022 maar ook om komende jaren gericht te investeren in infrastructuur, waterrecreatie en de kracht van onze Greenports.”

De groep overheden en bedrijven stellen zich bij de Nederlandse Tuinbouwraad kandidaat voor het maken van een bidbook voor de Floriade van 2022. Eind dit jaar valt de beslissing of de regio Boskoop een plan voor het winnende bod mag maken. De volgende stap is dan dat de groep zich kandidaat stelt voor het organiseren van de Floriade 2022.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels