nieuws

‘Eindhovense gasmeter’ heeft afwijking van kwart procent’

bouwbreed

Energieleveranciers en netbeheerders talmen met de introductie van een echt ‘slimme’ gasmeter, meent Anton van Putten. “Dat is deels omdat de gebruikte technieken in de praktijk teleurstellen.”

De directeur van AnMar Research Lab uit Eindhoven zegt een gecertificeerd en volledig elektronisch alternatief te kunnen bieden dat het werkelijke gasverbruik registreert. De meter die Van Putten heeft ontwikkeld met AnMar Research Lab registreert het verbruik met behulp van een siliciumsensor. De meting wijkt wat Van Putten betreft hooguit een kwart procent af van de werkelijkheid. De Van Putten Gas Energy Observatory oftewel VPGEO zoals de ‘slimme’ gasmeter van AnMar heet is gecertificeerd tot capaciteitsklasse G10. Twee VPGEO’s meten sinds twee jaar het gasverbruik in een sportcentrum in Eindhoven.

Lees meer in Dagblad Cobouw!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels