nieuws

België zet btw renovatie woningen op 6 procent

bouwbreed Premium

De Belgische regering heeft besloten om het btw-tarief op de renovatie van woningen die ouder zijn dat vijf jaar, definitief op 6 procent vast te leggen. De lagere btw op oudere woningen werd in 2001 ingesteld en werd sedertdien steeds tijdelijk (meestal met één jaar) verlengd. Volgens de Belgische minister van Financiën, Didier Reynders, is […]

De Belgische regering heeft besloten om het btw-tarief op de renovatie van woningen die ouder zijn dat vijf jaar, definitief op 6 procent vast te leggen. De lagere btw op oudere woningen werd in 2001 ingesteld en werd sedertdien steeds tijdelijk (meestal met één jaar) verlengd. Volgens de Belgische minister van Financiën, Didier Reynders, is het zowel voor de bouwsector als geheel als voor de individuele verbouwer belangrijk te weten dat het lage btw-tarief nu definitief is. Op die manier krijgen zij grotere zekerheid, hetgeen van belang is bij de planning van renovatiewerken.

Reageer op dit artikel