nieuws

Arcelor Mittal boekt flinke winststijging

bouwbreed

Arcelor Mittal boekt flinke winststijging

Staalconcern ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal het bedrijfsresultaat met 21,5 procent zien stijgen tot 3,4 miljard dollar (2,3 miljard euro) ten opzichte van vorig jaar.

Voor het derde kwartaal rekent ’s werelds grootste staalfabrikant op een resultaat van 2,4 tot 2,8 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 1,53 miljard dollar. De omzet steeg tot 25,1 miljard dollar van 20,1 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2010. ArcelorMittal verscheepte in de afgelopen 3 maanden 22,2 miljoen ton staal naar klanten, vrijwel vergelijkbaar met het niveau in dezelfde periode in 2010.

De cijfers van ArcelorMittal vallen beter uit dan analisten hadden verwacht. Het concern verwacht dat de verschepingen in de tweede helft van dit jaar hoger zullen uitvallen dan in de laatste 6 maanden van vorig jaar.

Bekijk hier de reportage over het bedrijfsresultaat van het tweede kwartaal van ArcelorMittal

Reageer op dit artikel