nieuws

Apeldoorn vangt veel minder bouwleges

bouwbreed

De opbrengst aan bouwleges valt voor Apeldoorn dit jaar zo’n 13 procent lager uit dan begroot. In plaats van 4,6 miljoen beurt de gemeente circa 6 ton minder. Reden hiervoor zijn het intrekken, versoberen en doorschuiven van bouwplannen, maar ook een terugloop in het aantal ingediende plannen. Volgens de gemeente betekent dit overigens niet minder […]

De opbrengst aan bouwleges valt voor Apeldoorn dit jaar zo’n 13 procent lager uit dan begroot. In plaats van 4,6 miljoen beurt de gemeente circa 6 ton minder. Reden hiervoor zijn het intrekken, versoberen en doorschuiven van bouwplannen, maar ook een terugloop in het aantal ingediende plannen. Volgens de gemeente betekent dit overigens niet minder werk. In de systematiek van Apeldoorn moet een hogere leges betaald worden voor grote plannen. Daar zitten juist de tegenvallers, In totaliteit neemt het aantal vergunningen nauwelijks af. Voor 2012 houdt de gemeente ook rekening met lagere inkomsten uit bouwleges.

Reageer op dit artikel