nieuws

Zelfdenkend spoor minder gevoelig voor storingen

bouwbreed

Technologiestichting STW en spoorbeheerder ProRail gaan samen onderzoek doen naar zelfdenkend spoor. Dat moet een robuuste betrouwbare spoorinfrastructuur opleveren die minder gevoelig is voor verstoringen. Het onderzoek, dat ExploRail is gedoopt, concentreert zich op een aantal vragen; hoe lokaliseer je sneller dan nu bestaande en zich ontwikkelende problemen op het spoorwegnet? Welke componenten zijn daarin […]

Technologiestichting STW en spoorbeheerder ProRail gaan samen onderzoek doen naar zelfdenkend spoor. Dat moet een robuuste betrouwbare spoorinfrastructuur opleveren die minder gevoelig is voor verstoringen. Het onderzoek, dat ExploRail is gedoopt, concentreert zich op een aantal vragen; hoe lokaliseer je sneller dan nu bestaande en zich ontwikkelende problemen op het spoorwegnet? Welke componenten zijn daarin cruciaal en met welke sensoren kun je die goed bewaken? Met een combinatie van meettechniek en informatietechnologie moet dat leiden tot slimmer en efficiënter onderhoud en vernieuwing van het spoor. Zo moet het drukbereden Nederlandse spoorwegnet ook in de toekomst begaanbaar blijven. Voor ExploRail-onderzoek is 2,5 miljoen euro beschikbaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels