nieuws

Zeer grote brand bij Hurks beton

bouwbreed Premium

Bij Hurks Beton in Veldhoven is donderdag brand uitgebroken. Het dak van het magazijn en de bankwerkerij van de prefab betonfabriek werd verwoest.

De brand brak uit in de werkplaats. Daarna vatte het dak vlam. Brandend isolatiemateriaal veroorzaakte een flinke rookontwikkeling. Daardoor leek de brand ernstiger dan hij was, verklaart raad-van-bestuurslid Rob Hendriks namens het bedrijf. De brandweer heeft het vuur geblust. De fabriek bleef intact.

De productie werd stilgelegd maar wordt volgens Hendriks vandaag hervat. “Het is met een sisser afgelopen. Het dak van het magazijn en de bankwerkerij moet in elk geval worden vervangen”, weet Hendriks. Binnen zou de schade beperkt zijn. Wel ziet hij veel poetswerk in het verschiet omdat alle gereedschappen zwart zijn geworden.

Reageer op dit artikel