nieuws

Woningen verbouwd tot ‘Ontwikkellab’

bouwbreed Premium

Vijf woningen aan de Rochussenstraat in Rotterdam worden verbouwd tot het Ontwikkellab Rotterdam. Dat gebeurt naar een ontwerp van de combinatie Krill-Christian Müller Architects. Het project komt voort uit ‘Maak ons land’, een manifestatie van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). De panden zijn beschikbaar gesteld door Woningcoporatie Woonbron. Vervolgens bedacht een team met daarin onder meer […]

Vijf woningen aan de Rochussenstraat in Rotterdam worden verbouwd tot het Ontwikkellab Rotterdam. Dat gebeurt naar een ontwerp van de combinatie Krill-Christian Müller Architects.

Het project komt voort uit ‘Maak ons land’, een manifestatie van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). De panden zijn beschikbaar gesteld door Woningcoporatie Woonbron. Vervolgens bedacht een team met daarin onder meer een architect en een onderwijsspecialist het uiteindelijke ontwerp. Kern hiervan is een grondige en duurzame renovatie. Kamers worden daarbij gegroepeerd rond een centrale hal met een dubbel trappenhuis. Verder komen er een dakterras en een vide. Op de begane grond wordt de wand die twee panden scheidt vervangen door een open stalen constructie. Hierdoor kan op deze plek een bedrijfsruimte komen.

De gevels van de panden worden gerenoveerd en gedeeltelijk in oude staat hersteld,

Reageer op dit artikel