nieuws

Weer tegenvaller Woonbron door SS Rotterdam

bouwbreed

Woningcorporatie Woonbron heeft vorig jaar nog eens 39 miljoen euro af moeten schrijven op de SS Rotterdam, het omstreden stoomschip waar de corporatie de afgelopen jaren ruim 250 miljoen aan renovatiekosten aan kwijt was.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Rotterdamse corporatie. De exploitatie van het schip is ondanks een omzet van 40 miljoen euro en 500.000 bezoekers in het eerste jaar verliesgevend. Bestuursvoorzitter Martien Kromwijk moest vorig jaar vertrekken na een verschil van inzicht met de raad van commissarissen. Daarbij kreeg hij naar nu blijkt 337.000 euro mee. De nieuwe bestuursvoorzitter Bert Wijbenga belooft dat Woonbron nooit meer een dergelijke investering als de SS Rotterdam zal doen. “Een corporatie behoort niet op deze schaal zelfstandig volkshuisvestelijk kapitaal aan te wenden tot (semi) commerciële, maatschappelijke projecten, die niet direct tot verhoging van woonkwaliteit en woninguitbreiding leiden”, aldus Wijbenga in een toelichting bij het jaarverslag. Woonbron behaalde in 2010 een winst van 36 miljoen. De corporatie leverde 368 nieuwbouwwoningen op en ruim 4.300 vierkante meter bedrijfsonroerendgoed en maatschappelijk vastgoed. Daarmee blijft de bouwproductie achter bij de planning. Woonbron had gerekend op 500 nieuwe woningen.

Reageer op dit artikel