nieuws

Twijfel over groei Almere

bouwbreed

De Tweede Kamer is sceptisch over de plannen van Almere om tot 2030 60.000 woningen bij te bouwen. Onder meer de PVV spreekt van een ‘politiek wensbeeld’, dat niet overeen komt met de vraag uit de markt.

Dat bleek dinsdag tijdens een overleg tussen minister Schultz van Haegen (infrastructuur en milieu) en de kamer over het het Rijksregioprogramma Amsterdam-Almere-Markermeer (RRAAM). De minister vindt de bouwplannen van Almere wel reëel. “De Noordelijke Randstad blijft de komende decennia een groeiregio waar tot de komende jaren 220.000 woningen bijgebouwd moeten worden.”

De onderzoeken van het Planbureau voor de leefomgeving en het CBS waar deze cijfers uit komen, geven echter geen duidelijkheid over waar deze woningen zouden moeten komen. Juist dat wil de kamer graag zwart op wit hebben. Schultz laat daarom onderzoek doen naar de woningbehoefte.

Reageer op dit artikel