nieuws

TNO te rooskleurig over geluid hsl

bouwbreed

Een TNO-rapport over geluidsmeting van de hogesnelheidslijn in de gemeente Lansingerland schetst een te rooskleurige situatie. Het rapport is enkele maanden geleden opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit rapport liet volgens de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL flink lagere waarden zien dan een meting van DCMR milieudienst Rijnmond. TNO concludeert dat […]

Een TNO-rapport over geluidsmeting van de hogesnelheidslijn in de gemeente Lansingerland schetst een te rooskleurige situatie. Het rapport is enkele maanden geleden opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit rapport liet volgens de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL flink lagere waarden zien dan een meting van DCMR milieudienst Rijnmond. TNO concludeert dat de spoorlijn daar geen overlast veroorzaakt. De stichting noemt dit voorbarig omdat de twee metingen bij verschillende windrichtingen hebben plaatsgevonden, wat de discrepantie zou verklaren. De stichting laat weten dat het ministerie het TNO-rapport niet wil aanpassen.

Reageer op dit artikel