nieuws

Reconstructie exact volgens schema

bouwbreed

ZoetermeerDe reconstructie van de zuidelijke baan van de A12 tussen Nootdorp en Zoetermeer is exact volgens schema verlopen. Dat meldt projectmanager Dynand Heiner van Ballast-Nedam. De weg is over een lengte van 4 kilometer gefreesd en schoongemaakt. Daarna is hij in twee werkgangen voorzien van dubbellaags zeer open asfalt (een eerste laag van 4,5 centimeter […]

ZoetermeerDe reconstructie van de zuidelijke baan van de A12 tussen Nootdorp en Zoetermeer is exact volgens schema verlopen. Dat meldt projectmanager Dynand Heiner van Ballast-Nedam. De weg is over een lengte van 4 kilometer gefreesd en schoongemaakt. Daarna is hij in twee werkgangen voorzien van dubbellaags zeer open asfalt (een eerste laag van 4,5 centimeter en een toplaag van 2,5 centimeter). Voor het asfalteren werd gebruik gemaakt van een spreidmachine met een breedte van maar liefst 12,80 meter. De reconstructie was nodig vanwege de slechte staat van het bestaande wegdek en maakt deel uit van het project ‘A12 vernieuwd op weg’ van Rijkswaterstaat. De werkzaamheden begonnen afgelopen woensdagavond en waren zaterdag 18:00 uur gereed. Aan de noordzijde van hetzelfde traject werkt Ballast-Nedam aan een geluidsscherm voor de gemeente Zoetermeer. Ook aan die zijde wordt het wegdek binnenkort vernieuwd.

Foto: Peter van Mulken; tekst: Frans van Velden

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels