nieuws

Onderzoek naar groot windpark in Drenthe

bouwbreed Premium

De gemeente Borger-Odoorn in Drenthe krijgt mogelijk een windmolenpark. Althans, als het aan het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ligt. Minister Verhagen laat onderzoek doen naar de effecten van zo’n park. Het gaat om een park dat tussen de 300 en 450 megawatt elektriciteit produceert. Dit moet voldoende zijn om de gehele provincie […]

De gemeente Borger-Odoorn in Drenthe krijgt mogelijk een windmolenpark. Althans, als het aan het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ligt. Minister Verhagen laat onderzoek doen naar de effecten van zo’n park.

Het gaat om een park dat tussen de 300 en 450 megawatt elektriciteit produceert. Dit moet voldoende zijn om de gehele provincie van stroom te voorzien. Het onderzoek van het ministerie richt zich op de effecten op de leefomgeving, gezondheid en natuur.

Windparken op land zijn volgens minister Verhagen van groot belang. “We schakelen geleidelijk over op duurzame energie. Daarbij steunen we als eerste de relatief goedkoopste technieken. Wind op land is daar één van.”

Reageer op dit artikel