nieuws

Kabinet worstelt met overdrachtsbelasting

bouwbreed

Het kabinet is het niet eens over wat er moet gebeuren met de overdrachtsbelasting. Minister Donner van Binnenlandse Zaken is volgens ingewijden voorstander van aanpassingen, maar stuit op weerstand in het kabinet. Donner heeft zijn plannen op tafel gelegd in het kader van zijn ‘woonvisie’. In een eerdere onderraad van een klein clubje meest betrokken […]

Het kabinet is het niet eens over wat er moet gebeuren met de overdrachtsbelasting. Minister Donner van Binnenlandse Zaken is volgens ingewijden voorstander van aanpassingen, maar stuit op weerstand in het kabinet.

Donner heeft zijn plannen op tafel gelegd in het kader van zijn ‘woonvisie’. In een eerdere onderraad van een klein clubje meest betrokken ministers werden de voorstellen van Donner van tafel geveegd. Het verlagen, beperken of afschaffen van de regeling kan alleen als er elders nieuwe inkomsten worden gevonden, bijvoorbeeld door de hypotheekrenteaftrek te beperken. VVD, CDA en PVV zijn daar tegen.

Reageer op dit artikel